Jetpack – hvad kan den?

Jetpack har mange muligheder – og du behøver slet ikke bruge dem alle sammen, men kan vælge dem du synes er smarte for lige netop din side.

Udgiv – Connect your site to popular social networks and automatically share new posts with your friends.– Med “Udgiv” kan du forbinde din side med facebook, Twitter, LinkedIn og Tumblr. Det er en nem måde at få flyttet sit indhold fra din Bullerbabyside ud på en af disse sociale medier. – tryk Indstil under Jetpack, og ret de aktuelle forbindelser.

Notifications – Monitor and manage your site’s activity with Notifications in your Toolbar and on WordPress.com. Keep up with the latest happenings on all your WordPress sites and interact with other WordPress.com users. You can view your notifications in the Toolbar and on WordPress.com. – denne er automatisk indstillet, og giver dig en oversigt som er nem at komme til fra din øverste toolbar, når du er logget ind på din hjemmeside.

WordPress.com Statistik – Simpel, kortfattet statistik for webstedet uden ekstra belastning af din egen server – Der er mange plugins og tjenester, der leverer statistikker, men data kan være overvældende. WordPress.com Stats gør de mest populære målinger nemme at forstå via en tydelig og imødekommende grænseflade. – denne indbyggede statistik, giver dig en nem og hurtig oversigt over hvad der er aktivitet på din side. Under indstil kan du justere ind hvad din statistik skal og ikke skal registrere.

Jetpack Comments – A new comment system that has integrated social media login options. – Jetpack Comments enables your visitors to use their WordPress.com, Twitter, or Facebook accounts when commenting on your site. – Der er indbygget kommentarer på wordpress sider – denne jetpack gør bare selve kommentarskrive delen smukkere, og mere integreret. Under Indstil, kan du selv vælge farveskemaet den skal være bygget på, samt den tekst der skal stå, hvor man trykker for at afsende sin kommentar.

Tilmeldinger – Tillad brugere at abonnere på påmindelser om nye indlæg og kommentarer via e-mail. – Easily allow any visitor to subscribe to all of your posts via email through a widget in your blog’s sidebar. Every time you publish a post, WordPress.com will send a notification to all your subscribers. When leaving comments, your visitors can also subscribe to a post’s comments to keep up with the conversation. – Denne er nævnt under Widgets – dine læsere kan abbonere på din hjemmeside, så de på mail modtager meldinger når du skriver nyt på siden.

Likes  Likes are a way for people to show their appreciation for content you have written. It’s also a way for you to show the world how popular your content has become. – Likes allow your readers to show their appreciation for your posts and other published content using their WordPress.com accounts. Your readers will then be able to review their liked posts from WordPress.com. Displayed below your posts will be how many people have liked your posts and the Gravatars of those who have liked them. Likes er en anden måde at få anerkendelse på – den fungerer som “synes god om” på facebook – men med Gravatar billeder i stedet for facebook. Denne kan kun aktiveres eller deaktiveres.

Post by email Publish posts to your blog directly from your personal email account. – Post by Email is a way of publishing posts on your blog by email. Any email client can be used to send the email, allowing you to publish quickly and easily from devices such as cell phones. – dette er smart hvis man vil poste indlæg fra udlandet især. Er man i DK vil jeg især anbefale at hvis man har en smartphone – at man så henter WordPress’ gratis app, og opretter sin hjemmeside derigennem.

Carousel – Transform your standard image galleries into an immersive full-screen experience. With Carousel active, any standard WordPress galleries you have embedded in posts or pages will launch a gorgeous full-screen photo browsing experience with comments and EXIF metadata. – Denne gallerifunktion giver en virkelig smuk præsentation af dine billeder. Du kan vælge om der skal være lys eller mørk baggrund på dine billeder, men man har her også mulighed for at kommentere på de enkelte billeder, som funkti0nen i Facebook.

Deling – Det mest fantastiske delingsværktøj på internettet. Del indhold på Facebook, Twitter og mange andre tjenester. For at ændre dine deleindstillinger, gå til Indstillinger → Deling menuen. Træk og slip de enkelte tjenester ned i sektionen med Aktiverede tjenester for at få dem vist på dit websted. Træk dem ind i skjule-sektionen for at gemme tjenesterne bag en knap. – deling er endnu en måde du kan kombinere din hjemmeside med sociale netværk – du har mulighed for at give folk mulighed for at dele dine artikler på Email, Print, Digg, Facebook, linkedIn, Reddit, Stumbleupon, Twitter, Press det, google+, Tumblr, Pinterest, Pocket. – og du vælger selv hvilke du vil give folk mulighed for at vise, og om den skal være synlig, eller i en Drop down menu.

Stavning og Grammatik – Prøv at forbedre din stavning, sproglige stil og grammatik medAfter the Deadlinekorrekturlæsningstjenesten.  korrekturlæsningstjenesten forbedrer dine tekster ved at bruge kunstig intelligens til at finde dine fejl og tilbyde smarte forslag. – Desværre virker denne funktion bedst på engelsk, men man kan sætte den til at tjekke automatisk på registrede sprog.

Vault Press Realtid backup og sikkerhedsskanninger til dit WordPress websted. With a monthly subscription, the VaultPress plugin will backup your site’s content, themes, and plugins in real-time, as well as perform regular security scans for common threats and attacks. – Vault Press er beskyttelse af dit site, du har mulighed for backup af hele dit site. Du kan købe adgang her.

OmniSearch – A single search box, that lets you search many different things. Search once, get results from everything! Currently supports searching posts, pages, comments, and plugins. Omnisearch plays nice with other plugins by letting other providers offer results as well. – En super søgemaskine til dit site, som kan søge allesteder på siden.

Gravatar Hovercards Vis et popup-visitkort af dine brugeres gravatar profil i kommentarer.  Hvad er et Hovercard? Hovercards udvider de almindelige Gravatar-billeder med oplysninger om en person: navn, biografiske oplysninger, billeder, deres kontaktinfomation, samt andre tjenester. Find et tilfældigt indlæg på dit websted, som har nogle kommentarer, for at se hovercards. Hvis kommentarskriveren har et hovercard tilknyttet sin Gravatar vil det vises, når du fører musen henover deres billede. Klik på Deaktiver-knappen ovenfor for at slå hovercards fra. -Du kan få din Gravatar her.

Contact Form – Easily insert a contact form anywhere on your site. A contact form is a great way to offer your readers the ability to get in touch, without giving out your personal email address. – Kontaktformular der er nem at sætte ind – adgangen til dem sidder ved siden af billeder, og du kan enten få svarene på mail, men også altid se dem under “feedback” – og du kan have flere kontaktformularer forskellige steder på din side.

Tiled Galleries – Create elegant magazine-style mosaic layouts for your photos without using an external graphic editor – Create elegant magazine-style mosaic layouts for your photos without having to use an external graphic editor.When adding a gallery to your post, you now have the option to select a layout style for your images. We’ve added support for Rectangular, Square, and Circular galleries. By default, galleries will continue to display using the standard thumbnail grid layout. To make the rectangular layout the default for all of your site’s galleries, head over toSettings → Media and check the box next to “Display all your gallery pictures in a cool mosaic.” – Gallerierne her giver dig langt flere og smukkere muligheder til dine billeder – uden denne jetpack har du kun en mulighed med gallerierne.

Wp Me Kortlinks – Aktiver WP.me-drevne kortlinks til alle indlæg og sider for at gøre deling nemmere. I stedet for at skrive eller kopiere/indsætte lange webadresser, kan du nu få et kort og enkelt link til dine indlæg og sider. Kortlink-funktionen bruger det superkompakte wp.me domænenavn, og giver dig en unik webadresse, der er både sikker og pålidelig at bruge. For at benytte kortlinks skal du redigere et udgivet indlæg (eller udgive et nyt!). En “Hent kortlink” knap vil blive vist under indlæggets titel. Når du klikker på den, vises en dialogboks med kortlinket som du kan kopiere og benytte på Twitter, Facebook eller hvor du ellers kunne få brug for det.

Mobile Theme Automatically optimize your site for mobile devices. – There’s a good chance that visitors to your site will be using a smartphone, and it’s important to provide them with a great reading experience while on the small screen. Jetpack’s mobile theme is optimized for small screens. It uses the header image, background, and widgets from your current theme for a great custom look. Post format support is included, so your photos and galleries will look fantastic on a smartphone. Visitors on iPhone, Android, Windows Phone, and other mobile devices will automatically see the mobile theme, with the option to view the full site. You can enable or disable the mobile theme by clicking the “Activate” or “Deactive” button above. – Ikke alle temaer er optimeret til Mobiltelefoner – denne jetpack gør det automatisk.

Custom CSS – Customize the appearance of your site using CSS but without modifying your theme. – The Custom CSS editor gives you the ability to add to or replace your theme’s CSS, all while supplying syntax coloring, auto-indentation, and immediate feedback on the validity of the CSS you’re writing. – Denne er kun aktuel hvis du selv kan skrive HTML kode, eller kender en der kan. Denne jetpack giver folk med den rette viden mulighed for at justere ting i sitets udseende.

Kortkode indlejringer – Du kan nemt indlejre videoer og andet fra websteder som YouTube, Vimeo og Slideshare. Kortkoder giver dig mulighed for nemt og sikkert at indlejre medier fra andre steder på dit websted. Med en simpel stump kode kan du få WordPress til at indlejre YouTube, Flickr og andre medier. Skriv en kortkode direkte i editoren for at indlejre medier. Ønsker du en mere specifik vejledning, så følg nedenstående links. – kortkode er en nem måde at dele videoer fra youtube på, hvor man ikke behøver andet end den stump kode der er unik for videoen – og husk endelig at koden IKKE må registreres som en URL.

Skøn Matematik – Mark up your posts with the LaTeX logomarkup language, perfect for complex mathematical equations and other über-geekery. LaTeX logo er et kraftfuldt formatteringsværktøj, når du skal skrive komplekse matematiske ligninger, formler, osv. – Dette er for nørdede nørder – og næppe noget du vil bruge på en side for din hund – men lidt sjovt er det da 😉

Ekstra Sidebar Widget  Easily add images, Twitter updates, and your site’s RSS links to your theme’s sidebar. The RSS Links Widget lets you easily add post and comment RSS feeds to a sidebar on your theme. The Twitter Widget shows your latest tweets within a sidebar on your theme. The Facebook Like Box Widget shows your Facebook Like Box within a sidebar on your theme. The Image Widget lets you easily add images to a sidebar on your theme. – alle disse ekstra Widgets får du når du aktiverer jetpack – læs mere om dem under Widgets.

Infinite Scroll – Automatically pull the next set of posts into view when the reader approaches the bottom of the page.  When you write great content, all you really want is people to find it, right? With the Infinite Scroll module and a supported theme, that’s exactly what happens. Instead of the old way of navigating down a page by scrolling and then clicking a link to get to the next page, waiting for a page refresh—the document model of the web—infinite scrolling pulls the next set of posts automatically into view when the reader approaches the bottom of the page, more like an application. – Med denne behøver du blot et theme der understøtter infinite scroll, så gør det din hjemmeside mere smedig for  læseren.

Mobile Push Notifications – Receive notifications on your Apple device. – If you have your blog added to the WordPress for iOS app, you’ll now be able to opt in to receive push notifications of new comments, which makes it easier than ever to keep up with your readers and moderate comments on the go. – hvis du forbinder din blog med WordPress for iOS app – vil du modtage push beskeder når der er nye kommentarer, hvilket gør at du altid er opdateret omkring hvad der sker på din side.

Enhanced Distribution – Share your public posts and comments to search engines and other services in real-time. Jetpack will automatically take the great published content from your blog or website and share it instantly with third party services like search engines, increasing your reach and traffic. – En måde at få trafik på sin side på, er at søgemaskine optimere den – denne jetpack gør det for dig – den sender automatisk nyt indhold til søgemaskiner, for på den måde at gøre din side nemmere at finde.

JSON API – Allow applications to securely access your content through the cloud. Jetpack will allow you to authorize applications and services to securely connect to your blog and allow them to use your content in new ways and offer you new functionality. – denne jetpack kører bare lidt i baggrunden og effektiviserer din sides funktionalitet.

Jetpack debugger  A debugging platform for the Jetpack plugin. Find out why Jetpack isn’t working for you and submit a help request direct from your Dashboard.  denne debugger giver dig en direkte adgang til at bede om hjælp hos wordpress – men de fleste ting kan jeg sikkert hjælpe med, så hvis du er i tvivl så kontakt Bullerbaby.dk

Dette er de plugins der findes i Jetpack ind til nu – i takt med at de udvikler nye, vil der naturligvis komme nye til, og jeg vil naturligvis også lave en kort beskrivelse af dem.

igen, fordelen ved Jetpack er at du kan aktivere dem du synes, og ignorere dem du ikke vil bruge.

Dette indlæg blev udgivet i Plugins. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar